استفاده از دستگاه کمک تنفسی بای پپ چه عوارضی دارد؟؟؟

استفاده از دستگاه کمک تنفسی بای پپ چه عوارضی دارد؟؟؟
چکیده این مطلب : انتشار : 1402/04/14 0 نظر

استفاده از دستگاه بای پپ فواید زیادی دارد و در کنار این فواید، عوارضی را نیز به دنبال خواهد داشت که در ادامه به عوارض و مزایا دستگاه بای پپ و تفاوت آن با دستگاه سی پپ پرداخته ایم با ما همراه باشید...

ازجمله مهم‌ترین محصولاتی که در تجهیزات پزشکی توانی نو به فروش می‌رسد، دستگاه بای پپ است. این محصول، یکی دستگاه کمک تنفسی به حساب می‌آید و برای بیمارانی که از مشکلات تنفسی رنج می‌برند، بسیار حیاتی است. این دستگاه، حتی برای بیمارانی که ریه آن‌ها در اثر ابتلا به کرونا آسیب دیده است نیز می‌تواند بسیار لازم و ضروری باشد. در فروشگاه تجهیزات پزشکی ما، می‌توانید انواع دستگاه‌های کمک تنفسی را پیدا کنید که دستگاه بای پپ نیز یکی از همان‌هاست. استفاده از این دستگاه برای بیمارانی که به مشکلات تنفسی مبتلا هستند، ممکن است بسیار ضروری باشد اما بدون شک، استفاده مدام و بی‌رویه و حتی استفاده نادرست از این دستگاه، می‌تواند عوارضی را نیز برای مصرف‌کننده، به دنبال داشته باشد. در این مطلب، علاوه بر بررسی عوارض استفاده از دستگاه بای پپ، به معرفی این دستگاه، کاربردها و مزایا و تفاوت آن با دستگاه سی پپ خواهیم پرداخت.

 

عوارض استفاده از دستگاه بای پپ-01

 

بیشتربدانید: آناتومی و عملکرد ریه به چه صورت است؟

محصولات مرتبط

دستگاه بای پپ چیست؟

در اصطلاح تخصصی، این وسیله، یک دستگاه تهویه غیرتهاجمی (non-invasive ventilation) شناخته می‌شود. از این دستگاه، برای درمان غیرتهاجی مشکلات تنفسی استفاده می‌شود و کار آن، کمک به تنفس آسان‌تر است. افرادی که دارای مشکلات تنفسی هستند و به سختی نفس می‌کشند، می‌توانند با استفاده از دستگاه کمک تنفسی بای پپ، عمل دم و بازدم را راحت‌تر انجام دهند.

از دستگاه بای پپ هم می‌توان در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی استفاده کرد، هم می‌توان نمونه‌های خانگی را برای استفاده در منزل تهیه نمود. نمونه‌های خانگی، معمولا ابعاد کوچک‌تری دارند و به اصطلاح، جمع و جورتر هستند. این دستگاه شامل سه بخش دستگاه اصلی، لوله انتقال و ماسک است که روی صورت قرار می‌گیرد.

 

بای پپ چیست-02

 

بیشتربدانید: جدید ترین راه‌های درمان وقفه تنفسی و خروپف 2021

 

دستگاه بای پپ چگونه کار می‌کند؟

درست مثل تمام دستگاه‌های کمک تنفسی دیگر در بازار، نحوه کار دستگاه بای پپ نیز به این گونه است که هوا را به داخل دستگاه تنفسی و ریه‌های مصرف‌کننده، هُل می‌دهد. این دستگاه کمک تنفسی هوا را با فشار (که معمولا قابل تنظیم است) به داخل بینی و دهان بیمار، وارد می‌کند و اینگونه، تنفس را سهولت می‌بخشد. با این کار، نه تنها نفس کشیدن برای بیمار راحت می‌شود، بلکه سطح اکسیژن خون، افزایش و سطح کربن دی اکسید نیز کاهش پیدا می‌کند.

دستگاه کمک تنفسی بای پپ، یک وسیله «دو سطحه» نامی‌ده می‌شود؛ چراکه فشار هوای آن را می‌تواند به دو صورت عمل کند:

1.هنگام دم (به داخل کشیدن هوا) فشار آن افزایش می‌یابد،

2. و هنگام بازدم (بیرون دادن هوا) فشار آن کاهش می‌یابد.

 

عملکرد دستگاه بای پپ-03

 

بیشتربدانید: علت و درمان تنگی نفس در زمان خواب(شب) چیست؟

 

موارد استفاده از دستگاه بای پپ

چنان که در بخش‌های قبلی گفتیم، بای پپ و دستگاه سی پپ که در ادامه آن را نیز معرفی خواهیم کرد، به صورت کلی برای کمک به سهولت در تنفس، مورد استفاده قرار می‌گیرند. هر نوع مشکلی که نفس کشیدن را برای فرد سخت کند، دستگاه کمک تنفسی بای پپ می‌تواند برای درمان و کاهش علائم آن، مفید واقع شود.

به طور دقیق‌تر، استفاده از دستگاه بای پپ در موارد زیر مفید است:

  • بیماری مزمن انسدادی ریه (COPD)
  • سندروم هیپو ونیتیلاسیون چاقی (OHS)
  • اسکلروز جانبی آمیوتروفیک (ALS)
  • آپنه انسدادی خواب
  • آپنه خواب مرکزی

زمانی که مشکلات تنفسی بیمار وخامت نداشته باشد، استفاده از دستگاه کمک تنفسی بای پپ، اولویت دارد. استفاده از دستگاه بای پپ به دلیل آنکه یک درمان غیرتهاجمی است، معمولا نسبت به سایر روش‌ها (مثلا روش اینتوبه کردن یا لوله‌گذاری در نای) ارجحیت دارد. گاهی اوقات نیز بیمار ابتدا اینتوبه می‌شود و بعد از آن، برای اطمینان از تنفس، استفاده از بای پپ تجویز می‌شود.

 

موارد استفاده از دستگاه بای پپ-04

 

بیشتربدانید: انواع بیماری ‌های تنفسی کدام اند و درمان آن چیست؟

 

عوارض استفاده از دستگاه بای پپ

بخش اصلی مقاله و مطلب ما، دقیقا همین قسمت است. تا به اینجای کار، از موارد استفاده از این دستگاه برای شما حرف زدیم؛ اما باید بدانید که استفاده از دستگاه بای پپ، ممکن است عوارضی را نیز به دنبال داشته باشد. بدون شک، آگاهی از عوارض استفاده از این دستگاه، امری ضروری خواهد بود.

از جمله شایع‌ترین عوارض استفاده از دستگاه بای پپ، می‌توان به این موارد اشاره کرد:

ناراحتی عمومی

اولین عارضه استفاده از دستگاه بای پپ، همین ناراحتی و رنج عمومی است. در اوایل استفاده از این دستگاه، گذاشتن یک ماسک بزرگ و حجیم بر روی صورت، می‌تواند حسابی ناراحت‌کننده باشد. به خصوص در زمان خواب، استفاده از ماسک برای عده‌ای بسیاری دشوار است و همین موضوع باعث می‌شود که فرد دچار بی‌خوابی شود. هرچند بعد از گذشت مدت زمانی، این مشکل برطرف شده و فرد به استفاده از ماسک حتی در خواب، عادت می‌کند.

ترس از فضای بسته

تشدید کلاسروفوبیا یا همان ترس از فضای بسته، از دیگر عوارض عمومی دستگاه کمک تنفسی بای پپ شناخته شده است. بیمارانی که به کلاستروفوبیا مبتلا هستند، با استفاده از ماسک، ممکن است دچار مشکل شوند. گاها این فوبیا می‌تواند آنقدر حاد باشد که در تنفس بیمار اختلال ایجاد کند و وضع او را بدتر نماید.

خشکی دهان

از جمله شایع‌ترین عوارض استفاده از دستگاه بای پپ، خشکی دهان است. به خصوص در کسانی که از ماسک‌های نوع بزرگ استفاده می‌کنند، این عارضه بیشتر به چشم می‌خورد. از آنجایی که بیمار در استفاده از این دستگاه ممکن است از راه دهان نفس بکشد، خشک شدن دهان، امری کاملا طبیعی است. حتی کسانی که به طور معمول از دهان تنفس می‌کنند نیز دچار خشکی دهان می‌شوند.

گرفتگی سینوسی

گرفتگی بینی و سینوس‌ها نیز از دیگر عوارض شایعی است که بسیار در رابطه با استفاده از دستگاه بای پپ، گزارش شده است. کسانی که به طور مداوم از این دستگاه استفاده می‌کنند، معمولا بینی پُر و گرفته‌ای دارند. دلیل این گرفتنی نیز دمی‌ده شدن فشار هوا به درون بینی، برای سهولت در تنفس است. استفاده طولانی مدت از این دستگاه، نه تنها می‌تواند گرفتگی سینوسی به همراه داشته باشد، بلکه گاها ممکن است منجر به خونریزی بافت داخل بینی نیز بشود.

تحریک پوست

ایجاد ناراحتی‌های پوستی نیز از جمله عوارض مدام از دستگاه کمک تنفسی بای پپ است. در صورت استفاده طولانی مدت از این دستگاه، ممکن است پوست صورت تحریک شده، دچار قرمزی و یا التهاب شود. این عارضه، بیشتر به دلیل استفاده مداوم از ماسک است؛ به خصوص اگر ماسک به خوبی روی صورت بیمار تنظیم نشده و بیش از اندازه محکم باشد، احتمال بروز این عارضه، بسیار افزایش می‌یابد.

نفخ معده

و در آخر، هرچند این مورد به نسبت باقی موارد چندان شایع نیست، اما آگاهی از آن چندان هم خالی از لطف نخواهد بود. دمی‌ده شدن هوا به صورت مداوم روی بینی و دهان، ممکن است گاها موجب نفخ معده شود. به این صورت که میزانی از هوای وارد شده به دهان از طریق دستگاه بای پپ، به جای ریه، وارد معده شده و ایجاد نفخ می‌کند. این نفخ می‌تواند دل درد، حالت تهوع و حتی استفراغ را نیز به همراه داشته باشد.

 

شایع ترین عوارض دستگاه بای پپ-05

 

بیشتربدانید: تفاوت دستگاه اکسیژن ساز با دستگاه های کمک تنفسی سی پپ و بای پپ چیست؟

تفاوت دستگاه بای پپ و دستگاه سی پپ

در فروشگاه کالای پزشکی توانی نو، شما نه تنها می‌توانید بای پپ را از انواع برندها خریداری نمایید، بلکه دستگاه سی پپ نیز موجود است. حال سوالی که احتمالا برای شما پیش می‌آید این است که تفاوت این دو دستگاه چیست و بای پپ و سی پپ، چه فرقی با یکدیگر دارند. در ادامه، در این باب نیز برایتان خواهیم گفت.

باید گفت که دستگاه‌های سی پپ و بای پپ، شباهت بسیاری به یکدیگر دارند و عملکرد آن‌ها، تا 80 درصد مشابه یکدیگر است. هر دوی این دستگاه‌ها را برای درمان غیرتهاجمی بیماری‌های تنفسی به کار می‌برند و حتی عوارض آن‌ها نیز تقریبا یکی است. بین دستگاه سی پپ و بای پپ، تنها یک تفاوت عمده وجود دارد که آن‌ها از یکدیگر متمایز کرده است:

دستگاه بای پپ، جریان هوا را به صورت دوسطحه می‌دمد؛ به این صورت که هنگام دم فشار هوا بیشتر، و هنگام بازدم، فشار هوا کمتر است.

در دستگاه سی پپ، جریان هوا تنها در یک سطح و با یک فشار ثابت دمی‌ده می‌شود؛ به این صورت که به هنگام دم و بازدم، فشار آن ثابت است.

از آنجایی که دستگاه سی پپ فشار هوای ثابتی دارد، معمولا برای درمان بیمارانی که به آپنه انسدادی خواب دچار هستند، استفاده می‌شود. سی پپ، تنفس را به مراتب برای این دسته از بیماران آسان‌تر می‌کند و نتایج بهتری را برای آنان به همراه دارد.

خرید انواع دستگاه کمک تنفسی از توانی نو

هدف از نگارش این مطلب، آشنایی شما مخاطبان عزیز، با عوارض دستگاه کمک تنفسی بای پپ بود. این دستگاه، چنان که از عنوانش پیداست، دسنگاهی است برای آسان کردن تنفس بیمارانی که با مشکلاتی از این قبیل، دست و پنجه نرم می‌کنند. دستگاه بای پپ، از جمله پرفروش‌ترین محصولات ما در توانی نو به حساب می‌آید و در کنار مزایایی که برای بیمار به همراه دارد، بدون شک عوارضی را نیز به وجود خواهد آورد. ازجمله عوارض دستگاه بای پپ می‌توان به نفخ معده، ناراحتی عمومی، خشکی دهان، گرفتگی بینی، فشار سینوسی، التهاب و یا خراشیدگی پوست اشاره کرد. این دستگاه، هوا را با دو فشار متفاوت به داخل دستگاه تنفسی بیمار می‌دمد و همین موضوع، بزرگترین تفاوت آن با دستگاه سی پپ است؛ در سی پپ، جریان هوا تنها با یک فشار ثابت دمی‌ده می‌شود. برای خرید هر کدام از این دستگاه‌ها، می‌توانید به فروشگاه تجهیزات پزشکی آنلاین توانی نو مراجعه بفرمایید.

نظرات

captcha Refresh

به این مطلب امتیاز دهید

تعداد کل امتیازات این مطلب 1

محصولات مرتبط

جدیدترین مقالات

اگر مایل هستید از آخرین تخفیفات و جدیدترین محصولات با خبر شوید همین حالا در خبر نامه ثبت نام کنید
whatsapp